Lajšta‎ > ‎Novice‎ > ‎

Leseni zaboji za shranjevanje

objavljeno: 30. mar. 2016 00:09 avtor: Ivan Veliscek   [ posodobljeno 22. apr. 2016 04:18 ]

Spodaj je naštetih le nekaj primerov za kaj vse lahko uporabiš lesen zaboj Lajšta. Zaboji za shranjevanje oziroma organiziranje niso nekaj novega, vanje pa lahko spravimo veliko stvari, na primer sadje, zelenjavo, nekateri pa ga uporabljajo celo za shranjevanje igrač.

Zaboj za shranjevanje sadja

Imaš shrambo? V kleti ali stanovanju oziroma v hiši? Lesen zaboj lahko uporabiš za prenašanje in shranjevanje sadja. Vsak zaboj Lajšta je sestavljen iz smrekovih letvic in je okrepljen z žeblji in lepilom. Največjega lahko uporabiš kot zaboj za shranjevanje jabolk, hrušk, tiste manjše lesene zabojčke pa za shranjevanje marelic, sliv, kakijev. Lažje prenašanje in shranjevanje bo poplačalo tvoj trud, ki si ga vložil v gnojenje, obrezovanje in skrb za sadno drevje.


Zaboj za shranjevanje zelenjave

Si že okopal svoj vrt? Jaz sem ga že! Ker imam rad doma pridelane vrtnine, sem tudi letos (že med prvimi prijetnimi spomladanskimi sončnimi žarki) poskrbel, da je vrt pripravljen na nov posevek. Letos bom med drugim posadil tudi krompir, to pa zato, ker ga obožujem.

Največji masiven lesen zaboj sem pred leti zasnoval z namenom nadomestitve plastičnega zaboja za shranjevanje – in odrezal se je odlično! Zaboj za shranjevanje krompirja je odlična ideja zate, če krompir rad pridelujš doma. In če ga že, poskrbi za to, da te bo pospravljen v naravni embalaži čakal v temnem in zračnem prostoru čez celo leto. Vsekakor bo prenašanje krompirja v zabojčku veliko lažje kot v 25kg žaklju.Zaboj za igrače – za shranjevanje in igranje!

Nekateri moji kupci so sami izrazili željo, da bodo lesene zabojčke uporabili za pospravljanje igrač. Ideja se mi je zdela zanimiva in z veseljem sem zabojčke tudi pobarval v želene barve. No, moja vnukinja je recimo mini zabojček pobarvala sama in ga „popestrila“ s kužkom! Kar tako, za hec!

Zabojček za shranjevanje kot igračka

Lep pozdrav do naslednjič,

Ivan

Comments